CLOUD act

Hoe veilig is je data in de Cloud?

Privacy is tegenwoordig een hot item. In een tijd waarin we graag onze data altijd en overal beschikbaar willen hebben is de cloud echt een uitkomst. Maar weten we ook wie toegang heeft tot onze data wanneer we dit opslaan in de cloud? Hoe "veilig" is onze data precies in de cloud?
Cloud technologie is de afgelopen jaren een ware uitkomst gebleken op het gebied van data portabilteit. Ook voor het veiligstellen van gegevens is de cloud een geweldige toevoeging. Echter brengt het opslaan van data in de cloud op het gebied van privacy ook de nodige risico's met zich mee. U wilt natuurlijk uw persoonlijke data niet voor iedereen beschikbaar stellen. Weet u bijvoorbeeld wie er toegang tot uw gegevens heeft wanneer u deze bewaard in een cloud als Onedrive of bijvoorbeeld Google Drive?

Sinds 23 maart 2018 is de ‘Clarifying Lawful Overseas Use of Data Act’ aangenomen in de VS. Deze wet ,met als ultiem passende afkorting CLOUD-Act, maakt het mogelijk voor overheidsdiensten gegevens in te zien welke opgeslagen zijn in clouds van Amerikaanse cloud-dienstverleners.
Amerikaanse autoriteiten kunnen bij Amerikaanse clouddienstverleners dus gegevens vorderen die in een ander land zijn opgeslagen, bijvoorbeeld de inhoud van e-mails, documenten, foto’s en video’s.

Het probleem met diverse cloudservices zoals Dropbox, Onedrive, iCloud, Google Drive en bijvoorbeeld WeTransfer is dat je niet weet waar je data precies is opgeslagen. Met Vulperia Cloud Sync weet je zeker dat je data 100% opgeslagen in op Nederlands grondgebied, hierdoor is dan ook de Nederlandse wetgeving van toepassing!