DE SEO tool om je site hoger te laten scoren!

DE SEO tool om je Google ranking te verbeteren

Helemaal trots op het design van je prachtige website! De afbeeldingen zijn grandioos en de teksten zijn origineel. Dit wil je natuurlijk met zoveel mogelijk mensen delen, om zoveel mogelijk bezoekers op je website te krijgen is het belangrijk dat je goed gevonden wordt in zoekmachines. Daarom is het belangrijk dat je de zoekmachines een beetje "helpt". Dit doe je door de website op de juiste manier in te richten zodat deze vriendelijk is voor zoekmachines wat zorgt voor een mooie positie in de zoekresultaten. Waar moet je dan beginnen? Waar moet je precies op letten? Ook als je zelf geen marketing specialist bent kun je best zorgen voor een goeie SEO score!
Allereerst is het belangrijk dat je weet waar je site zich precies bevindt in de zoekresultaten en welke eventuele fouten er zijn.
Er zijn diverse tools welke je kunt gebruiken om te zien hoe je pagina scoort in de zoekresultaten, maar niet alle tools zijn even goed. Hetzelfde kunnen we zeggen over tools die vaststellen welke fouten er precies op je website aanwezig zijn en de invloed hiervan op je online vindbaarheid.

Na diverse tools geprobeerd te hebben zijn we zelf erg enthousiast over de online tool Sitechecker.pro.

In deze tool is het mogelijk de url van je site in te voeren waarna de tool een analyse begint te maken van je website. Na de analyse geeft de tool je website een score tussen de 0 en 100. Hoe hoger je score hoe vriendelijker je site ingericht is voor zoekmachines.
Wat deze tool in onze optiek juist zo goed maakt is dat je hier ook kunt zien welke punten je precies kunt verbeteren en hoe je dit kunt doen.

Wanneer de analyse is voltooid worden de fouten verdeeld in drie categorieën, de eerste categorie bevat kritische fouten en deze hebben dan ook de grootste impact op je SEO score. De tweede categorie bevat waarschuwingen welke minder impact hebben op je SEO score, toch kan dit bijdragen aan een betere ranking voor je website waarom we dan ook aanraden zoveel mogelijk van deze fouten op te lossen.
De derde en laatste categorie bevat mededelingen welke een klein aandeel of zelf helemaal geen aandeel hebben in je SEO score. Toch is het belangrijk dat je van deze meldingen op de hoogte bent.

Nadat je de globale score in beeld hebt kun je ook wat dieper op de onderwerpen induiken. Zo kun je per pagina bijvoorbeeld zien of er afbeeldingen zijn welke je kunt optimaliseren en zo ja welke afbeeldingen dit zijn.
Ook wordt er bekeken of je Title tags en header structuur goed in elkaar zit, heb je bijvoorbeeld meerdere H1 tags op je pagina's en zijn deze niet te kort of te lang? De woorden op je pagina's worden geteld en de text to code ratio gemeten.
Zelfs wordt er met deze SEO tool gekeken naar je CSS en Javascript files en of je deze eventueel kunt minimaliseren. Over het minimaliseren van je CSS hebben we een ander artikel geschreven waarin we een tool bespreken die hiervoor geschikt is.
Wat naar ons idee deze tool ook erg handig maakt is dat die de Google Page score meeneemt in de beoordeling, er wordt gekeken naar gebruiksvriendelijkheid en snelheid wat uiteraard erg belangrijk is voor je uiteindelijke positie in de zoekmachines.
Exporteer de verbeterpunten eenvoudig naar een excel of pdf bestand als je het even rustig na wil lezen.

Sitechecker is te koppelen met je Google search console en je Google Analytics. Zo kun je nog beter het verkeer naar je website inzichtelijk maken en je zoekwoorden laten checken en verbeteren. Zo kun je via de tool ook zien wat er eventueel is veranderd op je website en wat dit doet met je ranking. De handige rank checker in deze SEO tool helpt je met het checken van je keyword ranking. Hiermee is het mogelijk je SEO strategie bij te stellen doordat je inzicht krijgt in waardevolle patronen op het gebied van keywords.

Ondanks het feit dat backlinks minder belangrijk zijn dan het schrijven van gewoon goeie content op je website, is het toch een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Met de handige backlink checker in deze tool kun je makkelijk je links monitoren en verloren links opsporen. Gebruik gemakkelijk rapporten om te zien hoe goed je linkbuilding strategie geimplementeerd is en wat je kan doen om dit efficienter in te richten.

We hopen je hiermee een beetje op weg te kunnen helpen met het verbeteren van je SEO score. Mocht het met onze tips alsnog niet lukken of wil je graag hulp bij zoekoptimalisatie dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Een mooie website wil je natuurlijk aan zoveel mogelijk bezoekers laten zien!