Minimaliseer je CSS

Minimaliseer je CSS met deze handige online tool!

Dus je website is af! Of eigenlijk is een website nooit af, het onderhouden van een website is minstens zo belangrijk als het goed opzetten ervan. Naast dat je site qua design helemaal naar wens hebt ingedeeld is het van groot belang dat je technische aspecten van de website ook kloppen.

Wanneer je bijvoorbeeld met je zoekmachineoptimalisatie aan de slag gaat zul je erachter komen dat het hebben van grote onnodige bestanden, zoals ongebruikte stylesheets of declaraties, op je website een negatief effect hebben op je ranking.
Als het zover is dat je je CSS files wil minimaliseren dan kun je dit handmatig doen, je zult dan wel moeten weten wat je doet. Dit kan dan ook een enorme klus zijn, daarom hebben wij dit artikel geschreven.

Tegenwoordig zijn er een heleboel hulpmiddelen die je kunnen ondersteunen bij het verbeteren van je website, één daarvan is Unused-css.

Je CSS bestanden opschonen was nog nooit zo makkelijk, je vult de URL van je website in op de homepagina van deze tool en na het crawlen van je website worden automatisch de opgeruimde CSS bestanden gegenereerd.

Hiermee kun je op sommige stylsheets enorm besparen door ongebruikte code eruit te halen, dit resulteert dan in kleinere bestanden wat goed is voor je pagina laadtijd en dus voor je ranking in de zoekmachines.

Zelf heb ik besparingen gezien van 95% op sommige bestanden, ondanks dat niet op elk bestand de besparing zo groot was heb ik toch een duidelijk verschil ervaren met heb gebruiken van deze handige tool!

Maak gebruik van onze handige tip en ga snel aan de slag! Een website is immers nooit af... ;-)